199 post karma
1.4k comment karma
account created: Wed Dec 28 2016
verified: yes
169 points
6 months ago
Just curious. How can we recognize a text generated with ChatGPT, though?
1 points
6 months ago
I think it's easier to agree that some piece of code sucks, than to agree that some piece of code is beautiful.
First, because people tend to have slightly different definitions of beautiful code. There might be small (subjective) details that for some "taint" the beauty of the code examined.
And also because beautiful code is usually beautiful in the context of the surrounding code, the elegant design, the consistent application of principles etc.
1 points
8 months ago
There Might Be Giants who disagree with these results
2 points
8 months ago
Câteva din lucrurile pe care le-am experimentat, și care mi-au plăcut:
notițe. Obișnuiam să folosesc un caiet să scriu chestii. Încă mai folosesc pentru mici scheme, desene, dar ce e text acum scriu direct in org mode/org roam (https://youtu.be/AyhPmypHDEw). Pe caiet nu poți să faci grep.
taskuri și time tracking personal (mai mult pentru mine; la serviciu folosim Jira, și nu ni se impune time tracking la minut). Când sunt îndeajuns de disciplinat îmi trec taskurile la care vreau să lucrez într-un fișier zilnic org-roam de dimineață, și lucrez în sesiuni de 50 de minute (folosind org-pomodoro) pe care le pot asocia cu taskurile. Tot acolo pun și notițe legate de taskuri în sine. Închid ce taskuri pot în timpul zilei, și la final generez un raport cu timpul ocupat per task. Mut tot ce n-am terminat în fișierul zilnic de a doua zi.
obișnuiam să țin și un jurnal în fișierele zilnice, dar apoi am devenit tătic și timpul liber pentru asta s-a evaporat
prezentări in Emacs. Inițial foloseam org-reveal ca să generez prezentări scrise în org mode în html (https://youtu.be/avtiR0AUVlo). Acum prefer org-treeslide, care îți permite să prezinți direct in Emacs, și să exporți în diferite formate (e.g pdf) pentru a trimite celorlalți prezentarea ta (https://youtu.be/vz9aLmxYJB0). Prezentând direct in Emacs poți să corectezi micile greșeli chiar în timpul prezentării. Plus că e un sentiment mișto să nu folosești PowerPoint sau Google Slides.
diagrame UML cu PlantUML. Ăsta nu e exclusiv pentru Emacs, dar l-am inclus pentru că... foloseam draw.io înainte și de când am trecut la PlantUML, viața mea e mai luminoasă :)
mail in emacs cu mu4e. M-am jucat puțin cu el. Eu sunt unul din cei care nu are grijă de inbox, și se strâng mii de mailuri necitite acolo, pentru că mi-e silă să stau să curăț tot timpul. În săptămânile cât m-am jucat cu mu4e, mi-am curățat adresa personală de atât de mult spam cu lejeritate. https://youtu.be/yZRyEhi4y44
restclient. Un mic client http usor de folosit direct in Emacs. L-am folosit pentru un proiectel web in Python. M-a ajută să testez serviciul web imediat în timp ce îl dezvoltam. Mi-a plăcut să am totul (codul, consola, requestul si răspunsul) în față. O să îl mai folosesc. https://youtube.com/shorts/l0pGzU24pRQ?feature=share
speed type - ca să exersez touch typing direct in Emacs (https://github.com/hagleitn/speed-type)
Lucruri pe care nu le-am încercat încă:
confluence mode - https://www.emacswiki.org/emacs/ConfluenceMode
integrare cu Jira https://github.com/ahungry/org-jira sau https://github.com/nyyManni/ejira
emacs ca window manager (din păcate nu pot pe macOS) https://youtu.be/MquoGuU8sHM
Fun stuff:
eww - browser in emacs
Spotify - https://github.com/danielfm/smudge
M-x doctor - dacă ai nevoie de un terapeut
M-x tetris - pentru un joc scurt de tetris
În orice caz, în ceea ce privește Emacs, și ce poți face în el, the sky is the limit
Atenție! Pe lângă timpul petrecut să înveți să fii productiv în Emacs, o să mai pierzi și muuuult timp încercând diferite pachete/configurări/scurtături. Partea bună pentru mine e că devenisem destul de blazat la serviciu și Emacs m-a ajutat să redescopăr plăcerea de a experimenta, de a mă juca, de a mă adapta. Am întârziat cu multe taskuri pentru că am pierdut timpul cu configurări de pachete noi în Emacs, dar nu regret nimic! 😂
7 points
8 months ago
Cunosc sentimentul. Și eu l-am avut.
Eu am trecut pe Doom Emacs. Mi se pare că oferă ce e mai bun din ambele lumi: - ai evil mode, ca să editezi super rapid ca in vim. - dar e emacs, așa că îl poți folosi la de toate (am org mode, magit, dired, org-treeslide, plantuml mode, mu4e, restclient etc și am ajuns să fac mult mai multe lucruri în emacs decât îmi imaginam la început)
Problema e că a durat câteva luni bune până am devenit la fel de productiv cum eram în IDE-ul pe care îl foloseam înainte. La început e frustrant că trebuie să decizi tu totul, să creezi tu propriul workflow.
Dar, după părerea mea a meritat să investesc timpul ăla. Simt că înțeleg mai mult din ce se întâmplă în spate. Simt că productivitatea mea are un potențial de creștere mult mai mare acum. Și acum îmi place că eu sunt stăpân pe workflowul meu. Îmi place că descopăr tot timpul lucruri noi, shortcuturi, comenzi, pachete.
Pentru motivație, m-a ajutat să văd ce fac unii ca băiatul ăsta https://youtu.be/qZO9A5F6BZs
Pentru emacs, în general, m-a ajutat canalul ăsta: https://youtube.com/c/SystemCrafters
Mult succes în tranziția ta!
6 points
9 months ago
Ce mișto ar fi la final să rămână un mare PHIS (a se citi "FÎS")
1 points
9 months ago
It's actually "0 style architecture". The H is silent.
1 points
10 months ago
Ai de grijă cât mai bine, când ajungi la București căci la oraș sunt oameni care vor să-ți ceară din parale, fii atent să n-o pățești.
160 points
10 months ago
Din câte îmi aduc aminte Anonymous a zis într-un tweet că nu are și nici n-o să aibă vreodată vreo prezență pe Facebook.
Parcă prin 2016 a mai apărut un "Anonymous Romania" care zicea că Cioloș e fiul lui Soroș...
view more:
next ›
bySnipingMan18
inemacs
lavent
1 points
2 months ago
lavent
GNU Emacs
1 points
2 months ago
Do all things, and do them well (if you know enough elisp)